Loading...
Menu

Η ομάδα “Anatolia’s Fury” στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής First Lego League

 

 

Το Κολλέγιο Ανατόλια, έχοντας παράδοση στην προσέγγιση της εκπαίδευσης μέσω της τεχνολογίας και του πειραματισμού, σε συνεργασία με την εταιρία εφαρμογών Δημιουργικής Ρομποτικής και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Robotixlab, έχει εντάξει στο πρόγραμμα του  ειδικά εργαστήρια και δράσεις σχεδιασμένες για μαθητές συσχετιζόμενες με την ρομποτική στα πλαίσια της εκπαίδευσης STEM από το 2007. 

Φέτος, το Κολλέγιο Ανατόλια είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής First Lego League (FLL) που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του Κέντρου STEM δημιουργήθηκε μια μικτή ομάδα με όνομα "Anatolia^27s Fury" αποτελούμενη από μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, η οποία προετοιμάστηκε εντατικά από τον Μηχανικό Ρομποτικής Αντώνη Κάνουρα και τον δάσκαλο του Anatolia Elementary School Αντώνη Χρυσό. Στο πλαίσιο της συμμετοχής στον Διαγωνισμό τα παιδιά ανέλαβαν πολλές πρωτοβουλίες: από την επιλογή του ονόματος της ομάδας, τον σχεδιασμό του λογότυπου, τις ιδέες για τον σχεδιασμό του Robot, την κατασκευή του, τον προγραμματισμό του μέχρι το θέμα της ερευνητικής εργασίας-project («Δασικές Πυρκαγιές») και τους άξονες στους οποίους κινήθηκε.

Η ομάδα, τόσο κατά τη δίμηνη περίοδο της προετοιμασίας της όσο και κατά τη διάρκεια του διήμερου διαγωνισμού που έγινε στο ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, επέδειξε εξαιρετική ομαδικότητα, υψηλό βαθμό συνεργασίας και αλληλοβοήθειας και εκπροσώπησε το σχολείο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στο Robot Game σε σύνολο 31 ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Συγχαρητήρια στους μαθητές Αγγελική Σερεφίδου, Κλεάνθη Χατζόπουλο, Μάρκο Δούφο, Κωνσταντίνο Κοτσιάνη, Γιώργο Λιάπη, Αλέξανδρο Αραμπατζή, Φίλιππο Κοντογιάννη, Θαλή Θεοδουλίδη και Στέλιο Οικονόμου για τη σκληρή δουλειά των προηγούμενων μηνών και το εξαιρετικό αποτέλεσμα! 

 

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead